Pension for alle pædagoger

Pensionspakken er målrettet og skræddersyet pædagoger. Som privatansat pædagog er du også meget velkommen i vores fællesskab.

Herunder kan du læse om, hvilke muligheder du har som privatansat for at have en pensionsordning i PBU.  

Ansættelse med overenskomst med BUPL
Hvis du arbejder på en privat institution/skole, som har overenskomst med BUPL, så bliver din pension helt automatisk indbetalt til PBU. 

Ansættelse uden overenskomst med BUPL
Hvis du kommer direkte fra et job som pædagog i en kommunal institution eller fra en privat institution med overenskomst til en privat institution/skole uden overenskomst, så kan du vælge, at din pension fortsat indbetales til PBU.

Hvis du arbejder et sted uden overenskomst og ikke tidligere har arbejdet under BUPL-overenskomst, er der mulighed for at indbetale til PBU, hvis du er medlem af BUPL. Der er dog visse karensregler og forbehold.

Du kan selv indbetale 
Hvis du inden for de seneste tre år har indbetalt pension til PBU, har du mulighed for selv at genoptage dine indbetalinger til pension og forsikringer til PBU.

Hvis du for mere end tre år siden har indbetalt pension til PBU, og du derfor stadig har penge stående hos os, så har du mulighed for at oprette en PBU Ekstra.

Læs mere om dine muligheder

Du kan få mere information om, hvad en overenskomst med BUPL vil betyde for din private arbejdsplads ved at kontakte BUPL her.

Du kan også læse mere om dine muligheder som privatansat pædagog i den pjece, vi har lavet.